DE TOEKOMSTIGE MENS ?

Heb je het ook gelezen of gehoord in het nieuws?Wetenschappers maken één embryo van een varken en mens!

foto embryo mens - varken
De foto is afkomstig uit het artikel scientias.nl

In dit *artikel is te lezen dat een embryo gecreëerd word van deels mens en deels varken. Brrr, best een griezelig idee!

De onderzoekers konden al een kruising maken van een rat en een muis. Maar een varken en mens kruisen bleek een stuk ingewikkelder te zijn. De evolutionaire afstand tussen een varken en een mens is namelijk veel groter, is te lezen. Ik vroeg me af hoe ik dit moet interpeteren? Een nieuw soort leven of begin van iets nieuws? 

Nu ben ik altijd al benieuwd naar: ‘wie zijn we?’, ‘waar komen we vandaan?’ en ‘waar willen we naartoe? Om dit te ondervinden ga ik ook regelmatig op stap met mijn grote nostalgische kinderkoets en (zeep-)ei. Ik ga dan in dialoog met mensen die ik (nog) niet ken. Zo zijn er al talloze mooie en inspirende gesprekken geweest.

Zo antwoorde een vrouw van 21 jaar op de vraag: 'welke leeftijd wil je graag zijn?
'Ik wil graag 35 jaar worden en ik hoop dat ik dan weet wat ik wil in mijn leven '. Deze kwam wel binnen moet ik bekennen...

En deze, erg leuk! Een man van 36 jaar. 'Toen ik 6 jaar was kon ik onbezonnen spelen, alle indrukken waren nieuw en dat heb ik nu niet meer. Zo menselijk en zo herkenbaar!

Maar hoe menselijk is een embryo van deels mens en deels varken dan nog? Het gaat echter om een heel klein deel mens, namelijk 0,001%. Maar toch! Ik denk dat de evolutie van de mens hiermee een nieuwe fase ingaat!

Hetty Hurkmans 
EGG to HUMAN
Februari 2017

Facebook link linkedin link twitter klik Instagram link mailcontact