ZINTUIGEN

De fysieke wereld van horen, voelen, proeven, ruiken, en zien onmisbaar, MAAR...


Al wandelend naar de vogels luisteren of een heerlijk muziekje aanzetten in je auto. In een restaurant of bakkerij lekkere geuren opsnuiven. En eenmaal het broodje of gerecht voor je neus dan wil je natuurlijk ook iets moois aanschouwen! Geen ingedeukte hap! 

Je eigen zintuigen maken je tenslotte tot wie je bent! 

Iedereen heeft zo zijn eigen prikkels. De een wordt al gauw chagrijnig van hardrock muziek en de ander gaat hiervan letterlijk van uit zijn dak. De draadjes in je kop oftewel de je zenuwcellen weten er vaak wel raad mee! 

Echter deze fysieke wereld zoals voelen en ruiken worden in de huidige (digitale) wereld steeds moeilijker. Want een beeld op een beeldscherm is nu eenmaal een passievere beleving dan een beeld in een park of museum. Deze kun je aanraken en voelen oftewel je komt in beweging met je zintuigen! 

Daarentegen kent de digitale wereld deze prikkels (nog) niet! Terwijl prikkels volgens mij zo ontzettend belangrijk zijn voor ons als mens. Het maakt ons bijzonder en leert ons beter in te voelen hoe de van een ander eruit kan zien. Oftewel door de je eigen prikkels te ontwikkelen is je wereld van observatiewereld nu eenmaal een stuk groter en wordt je kijk op de wereld rijker en levendiger!

Hoe heerlijk is dit! Geniet! Kijk, voel, proef, ruik en luister! 

Veel plezier! 

Hetty Hurkmans
Juni 2017 

Deel dit artikel
  deel fb linkedin delen tweet twitter

Facebook link linkedin link twitter klik Instagram link mailcontact